Månflisa

Månflisa


född 2/6 2002

Månflisa köptes i maj 2010, planen var att hon skulle bli westernhäst åt Sara. Det visade sig dock att hon hade litet problem med sig själv, bli ledd i grimskaft var ett äventyr i början, och var man ute på vägen och red så fanns det bara ett läge, full fart framåt. Bettet var en bekväm galge att hänga upp huvudet på, och så full fart iväg!


Sara fick helt enkelt börja från början med hantering från marken, några grundläggande kunskaper fanns inte alls. Sådana elementära saker (i våran värld i alla fall) som att gå i koppel utan att meja ner den som håller i andra änden och hålla sig i skinnet när man ska in i hagen utan att dra iväg i full fart innan man hunnit ta av grimskaftet.

Första clinicen i juni 2010

Ridtur hos Artic Arabians i Böle 2012

Augusti 2015 såldes Månflisa till Emma i Skellefteå och ska vara ridhäst där.

     Flisan tyckte det var jättekonstigt att vi var i hagen och pratade med hästarna, och hon var inte helt bekväm med att gå i en flock heller, 2012 bestämde Sara att hon skulle betäcka Flisan, och så det blev. Att få ett föl blev verkligen en ögonöppnare för Flisan, som har lärt sig massor hästspråk och därmed också börjar förstå vad vi tvåbeningar vill. Hon kan gå helt avslappnad i grimskaft nu, och Sara kan ha henne lös och hon knallar bara efter med huvudet vid axeln. I ridningen har hon också börjat tagga ner, och försöker numera förstå vad det är vi vill, istället för att bara rusa iväg i full fart.