Om oss

Vilka är vi?

Ramn

      Född 1995 och visade tidigt att det var gårdens hästar jag ville hålla på med. Min första egna häst var uppfödningen Solos Zolros vars temperament dock inte passade till ett litet barn, vilket ledde till hennes flytt till Finland som travponny. Jag tog licens för ponnytrav som 8-åring och körde mina första lopp som 9-åring, tillsammans med shetlandsponnyn Saga. Idag har jag kört över 100 lopp, hunnit rida två Monté SM för ponny samt tävlat lite western. En plan på att utbilda mig mer inom Akademisk Ridkonst ligger i framtiden. 2016 tog jag studenten från Grans Naturbruksgymnasium där jag spenderat några år på hästskötarlinjen. Hösten 2017 påbörjade jag hovslagarutbildningen på YH i Skellefteå och fortsatte fram till 2021, men på grund av hälsoskäl kunde jag tyvärr inte avsluta den.


     Allt jag gör när jag arbetar med hästarna fokuserar på att hästen ska vara lika intresserad av det vi gör som jag är. Det ska vara ett samarbete när vi gör saker, jag vill att hästens nyfikenhet och självförtroende ska stärkas. Samspel och 

Sabine "Bisse" Eriksson

     Född 1963 med föräldrar vars intresse främst låg i foto, musik och mindre fyrbenta än hästar.

Började min hästbana på Lunda Gård i Märsta 1974, den första gången jag red var det på russet Konstantin som var född 1960 e. Klippman 97 u. Ramona 545 och hade tävlat i både ponnytrav och galopp, dock under namnet Winnie när han bodde på Svedens gård i Falun.

Red på ridskola några år, började hänga i travstall och då fick man borsta och mocka. På högstadiet fick jag en ny kompis som hade ett russ, när jag gick ut högstadiet hade jag också ett russ, som var föl till kompisens. Hösten 1979 blev vi "frivilliga" att hjälpa till som funktionärer på ponnytravtävlingar på Solvalla, och sedan var jag fast i ponnytravträsket. Tog licens 1980 med Rute 231 och fick börja tävla 1981 när Mysan blivit tre år.

När jag blev för gammal att få tävla ponnytrav vände jag min blickar mot körsporten, där kunde man fortsätta tävla ponny resten av livet. Körde min första tävling med kallblodstravaren Skrodden 1991 och fick blodad tand.